VIER SEIZOENEN

AVANZADA werkt met vier seizoentypes volgens de methode Harmony in Colours.
Dit systeem is gebaseerd op de kleurentheorie van Johannes Itten. Amerikaanse kleurenexperts van de Fashion Academy in CaliforniŰ hebben later de kleurenanalyse ge´ntroduceerd gebaseerd op de kleur van de huid, de ogen en de haren. Om een gedisciplineerde, groepsgewijze indeling te krijgen en eenvoudigweg om er een toepasselijke naam aan te geven, is men ertoe overgegaan om benamingen als LENTE, ZOMER, HERFST en WINTER te hanteren.

Bij het vier seizoenensysteem vindt de analyse plaats op basis van de ondertoon van de huid (de blauwe of gele ondertoon), de oogkleur en de haarkleur. De zomer en de winter zijn de koelgekleurde types en lente en herfst zijn de warmgekleurde types. Daarnaast wordt gekeken of de persoon een helder of gedempt type is.

Helder past bij het winter- en lentetype en gedempt hoort bij het zomer- en herfsttype.

De analyse vindt plaats met behulp van losse drapeer­sjaals die per seizoen ongeveer 16 Ó 17 sjaals bedragen met daarbij de gouden en zilveren sjaal. De kleuren­waaiers bestaan uit 50 kleuren per kleurtype en de waaiers bevatten 1 kleur per staal. Iedere waaier bevat een omschrijving per kleurtype.

Voor de mannelijke klanten zit er voorin de waaier ook een omschrijving voor de man.